Над половината от коалите, обитаващи територията на резервата в австралийския

...
Над половината от коалите, обитаващи територията на резервата в австралийския
Коментари Харесай

Над 350 коали са загинали при горските пожари в Австралия

Над половината от коалите, обитаващи територията на резервата в австралийския щат Нов Южен Уелс, са починали в резултат на горските пожари, заяви Ройтерс.

Около 350 животни са станали жертва на вилнеещите пламъци в щата, които започнаха още в средата на месец септември. Общият брой на коалите в резервата е сред 500 и 600 екземпляра. Пожарите са унищожили съвсем две трети от естествената среда на обитание на тези животни в територията, предава Българска телеграфна агенция.

Помощ на потърпевшите животни оказват ветеринари в профилирана амбулатория в град Порт Маккуори, близо до резервата. За да се дефинират окончателните вреди, нанесени на популацията на коалите, ще са нужни още 10 дни. Местните управляващи са разтревожени за оцеляването на типа.

Ако измирането на коалите продължи със сегашните темпове, те могат дефинитивно да изчезнат от лицето на Земята в средата на настоящето столетие. Според специалистите в дивата природа в Австралия населяват по- малко от 80 хиляди коали.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР