Над половината от импорта на стоки в САЩ се пада

...
Над половината от импорта на стоки в САЩ се пада
Коментари Харесай

Защо тези пет държави формират 58% от вноса на САЩ

Над половината от импорта на артикули в Съединени американски щати се пада на пет страни. Тези страни са Китай, Канада, Мексико, Япония и Германия.

През 2017 година те образуват 58% от вноса на Съединени американски щати, чийто общо размер е към 2,4 трилиона $.

Съединените щати са внасяли най-вече продукция от Канада до 2007 година. След това Китай измества северния комшия от лидерското място по този индикатор.

Защо точно тези страни са такива сполучливи вносители на американския пазар?

Защото техните компании имат основни прерогативи минимум в три области, написа vestifinance.ru.

Някои от производителите имат преимуществото да доставят стоките на ниски цени. Такива са Китай, Мексико и Канада.

Германия внася в Съединени американски щати продукция с доста високо качество. Стратегията на Япония е да се концентрира върху характерни артикули, които продава на строго избрани пазари.

Всяка от посочените пет страни, като се изключи че е мощна стопанска система, е избрала преференциална тактика, съответстваща на мощните страни на нейните производители и нация като цяло.

Какви артикули най-вече внасят в Съединени американски щати тези страни?

Китай

На първо място е импортът електроника и електротехническо съоръжение: компютри, оптическа и здравна техника.

Освен това, Китай е най-големият вносител в Съединени американски щати на на ниска цена облекло, тъкани и текстилни произведения.

Много от внасяните в Съединени американски щати артикули се създават особено за американските компании, които се разплащат с доставка на първични материали в Китай.

В Китай към момента работната мощ е много евтина, което оказва позитивно въздействие върху крайната цена на внасяната продукция.

Канада

Почти 75% от канадския експорт се насочва в Съединени американски щати, с помощта на преференциалните условия на Северно-американското съглашение за свободна търговия (NAFTA).

След 1994 година размерът на търговията сред сътрудниците в NAFTA е повишен три път.

Канада има големи ресурси от нефт, природен газ, уран и доста други естествени запаси, намиращи преференциален пазар в Съединени американски щати.

Мексико

Мексико е другият сътрудник на Съединени американски щати в NAFTA. Неговият експорт към мощната стопанска система на северния си комшия заема 78% от експорта на страната. Мексико е водещ вносител на промишлена и всякаква друга продукция в Съединени американски щати по същите аргументи както и Канада.

Ако не съществуваха проблемите с наркокартелите, Мексико би могъл да се конкурира по размер на доставките в Съединени американски щати с Китай.

Япония

Най-големият дял от експорта на Япония в Съединени американски щати заемат надеждните и икономични коли Toyota, Honda, Nisan. Освен това Япония внася друго техническо съоръжение, медицински принадлежности, аварийни елементи и елементи.

За са задоволително конкурентни японските токи на американския пазар, Токио резервира невисок курс на националната си валута. Благодарение на паричната си и комерсиална политика, Япония към този момент много години е дружно с Китай най-големият собственик на американски дълг.

Германия

Най-важната част от експорта на Германия в Съединени американски щати са високкочествените коли като BMW, Porsche и Mercedes-Benz. Освен това, Германия внася обилни размери химическа и фармацевтична продукция, машини и друго техническо съоръжение. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР