Над половината от гражданите на Руската федерация смятат, че войната

...
Над половината от гражданите на Руската федерация смятат, че войната
Коментари Харесай

Путин да каже. 60 процента от руснаците са за войната, а даже против, ако е позиция на президента -

Над половината от жителите на Руската федерация считат, че войната в Украйна се е проточила, излиза наяве от изследването на публичното мнение на съветската работа Russian Field, представена от уеб страницата Инсайдър.

При това 60 % от интервюираните биха поддържали решение на Владимир Путин да стартира “ново нахлуване против Киев ”, само че съвсем толкоз и малко от горната страна, 65 %, биха одобрили и решение на Путин да спре войната и да подпише кротичък контракт.

Съдейки по данните от проучването две трети от интервюираните мъже, 62 %, не са подготвени персонално да вземат участие във военни дейности в Украйна, което към този момент е с 6 пункта повече от майските индикатори. Желание да поучастват във война са декларирали 29 % от интервюираните мъже.

Желаещите да подкрепят материално съветската войска също не са доста. 67 % от запитаните не са подготвени да дадат пари за войната, 12 % биха дали, само че не повече от 1000 рубли на месец (31 лева).

Интересен от позиция на методологията и практиката на социологическите изследвания в Русия след началото на войната в Украйна е огромният брой отводи от интервюирани и още по-големия % спиране на анкетирането след неговото начало. През март, по-малко от месец след началото на войната, процентът на отводите за присъединяване в изследвания е 25.4 на 100, а делът на прекъснатите анкети е 34.1 %.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР