Над половината от българите не одобряват свалянето на правителството, мнозинството

...
Над половината от българите не одобряват свалянето на правителството, мнозинството
Коментари Харесай

Галъп: Българите очакват ново правителство на Продължаваме промяната

Над половината от българите не утвърждават свалянето на държавното управление, болшинството не чака нови избори, а над 40 на 100 разчитат още веднъж " Продължаваме промяната " да сформира държавно управление. Това демонстрират данните от експресен телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл болкан " сред 23 и 25 юни. Според анализаторите обществото е разграничено в мненията си за политическата обстановка в страната. Налице е поляризация и известна консолидация на последователите на кабинета " Петков ", главно като реакция към метода, по който той бе свален. Надделяват очакванията да се сформира държавно управление в границите на този парламент - 57,9% от хората го желаят, в сравнение с да се върви на предварителни избори.

35,3% виждат в днешната обстановка късмет да се избере по-стабилна власт през есента, само че 59,2% считат, че обстановката е проблем за страната. Останалите се двоумят.

Френското предложение за районен съд Македония е оставило към този момент отчаяние, твърди проучването. Едва 25% от интервюираните считат, че то е отчело в задоволителна степен българските ползи, а близо 60 на 100 имат вяра в противоположното.

Сваленият някогашен ръководител на Народното събрание Никола Минчев е получил утвърждение от 39% от хората.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР