Над половин милион души в субсахарна Африка могат да починат

...
Над половин милион души в субсахарна Африка могат да починат
Коментари Харесай

В ООН притеснени, че допълнителни 500 000 заразени с ХИВ могат да починат в Африка заради кризата с коронавируса

Над половин милион души в субсахарна Африка могат да починат от болести, свързани с вируса на СПИН тази и идната година като резултат от това, че работата на опазването на здравето е нарушена поради пандемията от ковид, предизвестиха през днешния ден организации на Организация на обединените нации, съобщи ДПА.

Световната здравна организация и Съвместната стратегия на Организация на обединените нации против ХИВ/СПИН са решили това вероятно нарастване на броят на спомагателните смъртни случаи в района от свързани с вируса на СПИН болести въз основа на това, че доставките на лекарства, употребявани от такива пациенти, ще са прекратени за 6 месеца.

Организация на обединените нации утрои желаното финансиране за филантропична помощ по отношение на пандемията

В Камерун да вземем за пример има проблеми с веригата за доставки, в Ботсвана запасите са изчерпани. Заради изолацията пък здравните служащи не могат да си правят работата в Република Конго. Има и информации, че хората със ХИВ не могат или не желаят да отидат в клиники поради рестриктивните мерки и страха от Ковид-19, предизвестява говорителката на програмата на Организация на обединените нации Софи Бартън-Нот. В към 10 страни от субсахарна Африка стратегиите за разпределяне на презервативи и за предварителна защита на предаване на ХИВ от майките на децата не работят обикновено.

През 2018 година към 470 000 души починаха от СПИН в страните южно от Сахара, което е 61 % от смъртните случаи от СПИН по света, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР