Над половин милион българи ще пътуват в страната за Коледа

...
Над половин милион българи ще пътуват в страната за Коледа
Коментари Харесай

Драганов: Над половин милион българи ще пътуват в страната за Коледа и Нова година


Над половин милион българи ще пътуват в страната за Коледа и Нова година. Това сподели в ефира на bTV Radio Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма. По думите му COVID-19 не отхвърля българските туристи от пътувания, а новият вид „ Омикрон “ няма да се окаже спънка за идните празници.
„ Имаме два дълги уикенда. Коледа и Нова година се падат по този начин, че по 4 дни хората ще бъдат свободни. Изкупени са къщите за посетители и дребните фамилни хотели. Има доста резервации в 4 и 5 звездни в планинските курорти. Същото важи и за доста хотели по Черноморието и на други места, защото имаме към този момент целогодишен там, където се предлага балнео, СПА, уелнес “, сподели още Драганов. В по-скъпите хотели кувертите стигат до няколко хиляди лв. за четирима души.

„ Говорим за 4-5 нощувки, само че цените не падат под 100-150 лева на човек дневно “, сподели той.

Египет, Дубай и Карибският басейн са измежду дестинациите зад граница, където българите избират да пътуват за празниците в края на декември и началото на януари. По думите на Драганов има огромен интерес и за нашите курорти от чужденци – Англия, Ирландия, Полша, Скандинавия, Русия и от прилежащите страни.

„ През зимния туристически сезон у нас се чакат към 1 200 000 непознати туристи. За съпоставяне предходната зима е имало 600 000 чужденци, а през 2019-та те са били 1 670 000 “, сподели още той.



За студентския празник в Банско се чакат към 2 000 студенти от прилежащи страни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР