Над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна,

...
Над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна,
Коментари Харесай

Времето: Температурите падат още, ще вали

Над по-голямата част от страната облачността ще се задържи забележителна, със слаби превалявания от дъжд. След обяд краткотрайни разкъсвания ще има над Западна и централните региони на Южна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток, в Източна България след обяд краткотрайно ще се усили. Минималните температури ще останат високи и ще са сред 5 и 10 градуса, в югозападните региони - по-ниски - сред минус 2 и 3 градуса.

През деня ще нахлува студен въздух и оптималните температури ще са сред 7 и 12 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за ноември и ще остане без основна смяна.

По Черноморието ще е най-вече облачно, със слаби превалявания от дъжд. След обяд по северното крайбрежие ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра. Ще духа сдържан най-вече северен вятър. Максималните температури ще са сред 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна, с краткотрайни разкъсвания над масивите на Западна България. На доста места ще има превалявания от сняг, под 1300 метра - от дъжд, подправен със сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - и краткотрайно мощен, вятър от север-североизток. Температурите ще се намаляват и оптималната на височина 1200 метра ще е към 2 градуса, на 2000 метра - към минус 4 градуса.

В петък и събота ще доминира облачно време. С продължаващото намаляване на температурите, на обособени места в Северна и Източна България е допустимо да превали сняг, несъществени количества. Преобладаващите температури в петък ще са: минимални - сред минус 1 и 4 градуса, оптимални - сред 4 и 9 градуса, в събота - с още градус-два по-ниски.

dariknews.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР