Над Пловдив започна да вали. Остава да видим дали синоптиците

...
Над Пловдив започна да вали. Остава да видим дали синоптиците
Коментари Харесай

Започна се! Ще познаят ли синоптиците със стряскащата прогноза за много дъжд и сняг?

Над Пловдив стартира да вали. Остава да забележим дали синоптиците ще познаят със своята прогноза, която стряска. Plovdiv24.bg напомня какво предвиждат те за днешния ден:
Валежи до 60 литра на квадратен метър се чакат в огромна част от страната, а кодовете за предизвестие са "оранжев " и "жълт ". Над цялата страна ще бъде облачно и с повсеместни превалявания, тук-там интензивни и обилни по количество. В Югоизточна България ще има и гръмотевично активност.
Ще духа сдържан вятър от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от 8-10° тук-там в Западна България, до 16-18° в югоизточните региони. В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите, по здрач и през нощта против неделя, и в регионите с надморска височина 600-700 метра, дъждът ще минава в сняг.

Атмосферното налягане ще се намали още и ще е по-ниско от междинното за месеца. В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания най-вече от сняг, под към 1200 от дъжд, само че по здрач с понижаването на температурите границата на снеговалежите ще се© намали още.

Ще духа мощен до плевел вятър от изток-североизток и с него ще нахлува леден въздух. През по-голямата част от деня по високите и открити елементи вятърът ще е от юг-югоизток, само че по здрач и там ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

По Черноморието ще ще бъде облачно и с превалявания. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 17°-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР