Над пет часа вече БСП обсъжда представянето си на местните

...
Над пет часа вече БСП обсъжда представянето си на местните
Коментари Харесай

На пленума на БСП ври и кипи! Нинова към Станишев: Кой реши за целувката с Местан на Орлов мост?

Над пет часа към този момент Българска социалистическа партия разисква представянето си на локалните избори, което е първа точка от дневния ред на съвещанието на Националния съвет на партията. В упования конфликт влязоха последователите на линията на управлението и критиците на водача Корнелия Нинова, оповестява " Дарик ".

``
реклама

След като изслуша множеството от ораторите, в това число и различния разбор на 50-те социалисти, които й желаеха оставката, соцлидерката отхвърли обвиняванията в властнически жанр. Такива насочи към нея още на влизане на пленума на столетницата някогашният й водач Сергей Станишев, който установи, че Българска социалистическа партия се е трансформирала в властническа партия.

" Можете ли да ми дадете най-малко един образец за това? Кое е авторитаризъм? И в случай че тези обвинявания не престават, то дано да запитвам кой орган реши за целувката с Местан на Орлов мост? ", отвърна Нинова водача на ПЕС. Преди това на упреците за замяна, изказани от Георги Пирински, се опълчи водачът на младежкото Българска социалистическа партия Николай Бериевски. 

“Не единствено че съумя Българска социалистическа партия да разсъни дейните и младежи, а към този момент повече от 3 години се работи към действително възобновяване на лицата в партията, за което свидетелства съставът на Парламентарната група, листата ни за Екологичен потенциал и претендентите за кметове и общински съветници. Младежката организация се включи интензивно в акцията, за което им благодарим ”, сподели още Бериевски. По думите му в 156 общини в съветническите листи са включени младежи до 35 години или другояче казано Българска социалистическа партия се яви на избори с 530 претенденти за общински съветници до 35 години. ”Кандидати за кметове и кметски наместници до 35 години има в 21 общини ", опонира младежкият водач.

По време на полемиката по локалния избор Янаки Стоилов е предложил да се излезе с план за смесена изборна система при избора на депутати. Бившият соцлидер Михаил Миков пък настоял Българска социалистическа партия да загърби позицията си в отбрана на машинното гласоподаване, тъй като гласоподавателите били необразовани. На пленума участваха и спечелилите кметове на Българска социалистическа партия. Към единство в партията е призовал новият кмет на Русе Пенчо Милков. " В Русе победихме с единство, подготвеност и поддръжката на управлението на Българска социалистическа партия ", споделил Милков пред съпартийците си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР