Над крайните южни райони на Черноморието облачността ще е предимно

...
Над крайните южни райони на Черноморието облачността ще е предимно
Коментари Харесай

Днес Ще Е Предимно Слънчево, Но Утре Времето Се Разваля!

Над крайните южни региони на Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Над останалата част и ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 17-19°, близки до температурата на морската вода.

Вълнението на морето ще е 1-2 бала. В планините облачността ще е най-вече забележителна, само че до вечерта краткотрайно ще се раздра и намалее. Валежи са малко евентуални. Ще духа слаб, най-вече източен вятър, който по здрач ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 4°.

В средата на седмицата ще се усили северозападният вятър. С него по-късно денем на следващия ден ще стартира да нахлува леден въздух, който още през нощта против четвъртък ще обхване по-голямата част от страната. Облачността на следващия ден ще е променлива, по-често забележителна, а в четвъртък – от запад намаляваща до слънчево време.

На места по преминаващия леден атмосферен фронт ще има валежи от дъжд, в планините – от сняг. Значителни превалявания не се чакат. Със захлаждането в обособени региони на Предбалкана през нощта против четвъртък е допустимо прехвърчи сняг. Ветровито ще остане времето в четвъртък, когато минималните температури ще са сред 2 и 7 градуса, а оптималните ще доближат сред 9 и 14 градуса. В петък северозападният вятър ще отслабне, сутринта тук-там и ще стихне; минималните температури ще са най-вече сред 2 градуса, в котловините на Западна България – 1 - 2 градуса под нулата. През деня с южен вятър ще стартира бързо стопляне и оптималните температури ще са сред 17 и 22 градуса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР