Над хиляда български жени умишлено премахват детето си с аборт

...
Над хиляда български жени умишлено премахват детето си с аборт
Коментари Харесай

Ужасяваща статистика:Над хиляда българки правят аборт по желание всеки месец

Над хиляда български дами съзнателно отстраняват детето си с аборт по избор всеки месец. За първите три месеца на годината осъществените аборти по избор са 3160 от общо 5472 в цялата страна, като с това България остава на челно място в Европейски Съюз по брой прекратени бременности, оповестяват от Националния център по публично здраве и разбори.

Статистиката не регистрира незаконните аборти, които се правят в нерегламентирани здравни заведения.

Данните са единствено за първото тримесечие на годината, като интервалът на изключителното състояние не е обзет. Данни за него ще бъдат оповестени по-късно през годината, оповестява БГНЕС.

Ужасяващата статистика сочи, че още веднъж рекордьор по прекратени бременности е столицата, като за близо 90 календарни дни са направени 1111 аборта. От тях три са при девойки под 15-годишна възраст, прекратени са 42 бременности на девойки сред 15 и 19 години.

Най-много аборти са създали софиянки над 30-годишна възраст, като за три месеца са 707, от които 342 са по избор. Жените сред 20 и 29-годишна възраст също не желаят детето си, като за тримесечието 149 дами са създали аборт по избор.

На второ място по аборти в страната се подрежда Пловдив, където делът на дамите над 30-годишна възраст също е максимален. В тази група аборти са създали 286 бременни. 177 са дамите от 20 до 29-годишна възраст, прекъснали бременността си, а девойките сред 15 и 19 години, премахнали плода, са даже повече от тези в столицата – 49.

Стара Загора е преди всичко в страната по брой аборти, осъществени от девойки под 15-годишна възраст – 6. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР