Над главите на руските опълченци летят дронове като гълъби над

...
Над главите на руските опълченци летят дронове като гълъби над
Коментари Харесай

Ветеран от Вагнер разказа истината: Можехме досега да ги победим два пъти

Над главите на съветските опълченци летят дронове като гълъби над асансьор. Рядко можете да чуете украинска тирада в радиоприхващанията. Миномети обстрелват цивилното население с пряк огън. В борба от време на време не е ясно къде са нашите и къде са непознатите. С каква мотивация се бият военнослужещите по контракт и какви са възможностите ни за победа? Боец с тридесетгодишен опит описа за това в изявление за сътрудник на " Цариград ".

Дмитрий е на 50 години, богатият му опит от пътешестване до горещи точки се потвърждава от белези по лицето му и специфичен тип: непоколебим и печален в това време. Завърналите се " поради лентата " борци не обичат да поддържат връзка с публицисти. Но за своя съученик, кореспондента на " Цариград ", нашият воин направи изключение.

- Къде беше последната ти бойна задача?

- Крайна (поправя - бел. ред.). Бях в Луганск, където е нашият ППД е пункт за непрекъсната дислокация. Отидохме на работа в направление Сватово. Всяка бойна задача продължава от пет до шест дни. Днес живеем във военно-полеви условия. Може да е гора, постройка или каквото и да е. След това се връщаме за отмора в ППД...

" Умри, само че направи "

Дмитрий служи в " Морфлот " при започване на 90-те години. След това работи в Министерство на вътрешните работи на Русия. През 2000-те е имал няколко командировки до Чечня. След това е взел участие в съветската пролет в Донбас, както и в Сирия...

– Озовах се в Сирия през 2017 година като част от ЧВК „ Вагнер “. Още на втората седмица бях съществено ранен: осколки надупчиха всичко, тъй че единствено едната ми ръка не беше засегната. Но се възвърнах и се върнах при другарите си за помощ.

- " Вагнер " към този момент е прочут в целия свят. Има ли разлика сред тази частна компания и другите?

- Е, по какъв начин да кажа... Сега имам контракт с ЧВК, в която се бият ветерани, най-вече от същия " Вагнер ". Ще кажа, че във " Вагнер " изискванията са по-тежки: получих заповед - умри, само че го направи непременно. Никакви облажвания.

" Пряк огън против цивилни "

С какво си спомняте Донбас през 2014 година?

- Тогава аз, изпълнен с национализъм, като част от милициите, стигнах до Алексей Мозговой в бригадата " Призрак ". Нищо не ни заплатиха. Дойдохме на наши разходи и си тръгнахме на наши разходи. Униформите си ги купихме сами, единствено оръжие ни дадоха.

Донбас беше в пламъци, цареше цялостна безредица: милиции, доброволци плюс украински банди въоръжени мародери. Някой граби, някой се бие. Тук би трябвало да е било по този начин след революцията от 1917 година Сега на тези територии, несъмнено, редът е възобновен.

- Някои хора към момента се съмняват дали в Украйна има нацисти...

- Със сигурност! Те намерено носят фашистка свастика върху униформите си. Който не има вяра, вижте: интернет е цялостен с видеоклипове, самите те театралничат пред камерата, излагайки се. С очите си видях по какъв начин стреляха непосредствено от минохвъргачки по жилищните квартали на село Петровское, където нямаше военни. Беше същински геноцид.

" Леопарди " от съветските ракети не могат да се скрият

Дмитрий е оператор на противотанкова ракетна система (ПТРК). Това е портативен запалител, който се обслужва от пресмятане от трима души. Заемат позиция, слагат ПТРК, насочват се към обект, стрелят. В същото време те водят ракетата до самата цел, коригирайки траекторията по този начин, че да попадне там, където е належащо.

- Ракетата се ръководи с два джойстика, аз я виждам през визьора, това е подобен окуляр. Обхват на полета до пет километра. Новите немски " Леопарди " несъмнено няма да избягат от нашите съветски ПТР.

" Почти няма украинска тирада "

Сравнете бойните дейности в Сирия и Украйна.

- Най-лошото нещо, което може да се случи в Сирия, са артилерията и минохвъргачките. Тук постоянната войска с танкове и самолети се бие против нас. Но в случай че Западът не беше оказал помощ на Украйна, успеха от дълго време щеше да е наша.

Честно казано към този момент два пъти щяхме да унищожим тази украинска войска. Наемниците им оказват помощ. По време на радиоприхващане се чуват най-вече полски и британски, украински се чува рядко и всякога все по-рядко.

Полицаи и пандизчии един до друг “

Има ли пандизчии във вашата ЧВК? Има ли проблеми с тях?

– Да, има някогашни пандизчии и ченгета. Между нас няма " рендета ", екипът е другарски надъхан. Веднага демонстрира що за човек си. Лошите не остават. Можем да кажем, че всички сме братя, които си правят добре работата един до друг.

Често тази война се назовава война на дронове…

- Има доста дронове, летят като гълъби над асансьор, би трябвало деликатно да се маскираш. Има разследващи дронове, които излъчват от място, има и такива, които хвърлят ориентирани гранати. Но се научихме по какъв начин да ги нокаутираме с дребни оръжия, макар че това не е елементарно.

Беше мъчно, само че това е в предишното “

- Каква е действителната обстановка с обезпечаването на фронта през днешния ден? Има ли задоволително муниции, в случай че съпоставим " частниците " и бойците на Министерството на защитата?

- Мога да осъждам по моята организация. Всичко ни стига, дефицит няма. В началото бойците от Министерството на защитата имаха известни усложнения както с оборудването, по този начин и с мотивацията. Някои обикаляха като изгубени, нищо не разбираха. Само си представете, човек е откъснат от топла работа и незабавно изпратен в пъкъла.

Срещнах мобилизирани, които седмица откакто са лежали на дивана, се озоваха в зона на бойни дейности. Нямаше подготовка, нямаше съгласуваност. И да можем да работим като част от единица, да взаимодействаме между тях, да разберем по какъв начин да се държим в борба, това е най-важното. Но в този момент обстановката се усъвършенства. И ще бъде още по-добре.

Как се храните на фронта?

- Всичко е наред, няма недоволства. Имаме готвач, готви добре, три хранения дневно. Можем да си купим каквото си желаяме. Взимаме сухи дажби за задачата. Няма проблеми с храната.

- Каква заплата взимате?

- 230 хиляди рубли на месец. Изработих контракта си, разплатиха се изцяло с мен, всичко е наред, няма въпроси.

Какво ни пречи да спечелим бързо?

- Налагаше ли се частичната готовност?

- Определено! Беше мъчно да водиме война с една договорна войска. Половината борба е да се заеме територията, само че все пак е належащо да се резервира. Това изисква хора. Сега мобилизираните идват към този момент готови. С тяхна помощ беше допустимо да се изравни обстановката на фронтовата линия.

- Налагало ли ви се е да поддържате връзка с локалното население? Как се отнасят с теб?

- Комуникираме. В освободените територии хората са доста уплашени, по тази причина се държат внимателно, само че доброжелателно. Цветята не валят по нас, само че като цяло всичко е наред. А в Луганск от дълго време всичко е наред, Русия към този момент е там, ние сме свои там.

Какво ни пречи да спечелим бързо?

– В нашето звено всичко е наред, само че знам, че като цяло едни и същи дронове не стигат на всички места. Има проблеми при взаимоотношението с други елементи, от време на време не знаете кой е отдясно, кой отляво, врагът или вашият личен.

Ръководителят на Висшия съвет на Съюза на доброволците от Донбас Константин Малофеев се обърна към Владимир Путин с апел да сплоти всички разпръснати през днешния ден батальони и отряди доброволци в един пестник.

- Необходимо е. Има доста от тези единици. Това са момчета с високи хрумвания. Сред тях има доброволци, които минават от Министерството на защитата през военната работа, а има и такива, които просто сами са пристигнали в Донбас. Това са тези, които не одобряват взаимни отстъпки, не желаят да останат безразлични. А това е сериозна жива мощ.

- И последно: какви са вашите прогнози за спецоперацията?

– Ще спечелим. Няма никакво подозрение. Може да отнеме година-две, само че ще я изкараме до дъно. Ще върнем нашите територии и ще се върнем вкъщи с цветя. Ние не започнахме тази война. Но успеха ще бъде наша!

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР