Над една трета от българите вече са с намалени доходи

...
Над една трета от българите вече са с намалени доходи
Коментари Харесай

Една трета от българите са с намалени доходи заради извънредното положение


Над една трета от българите към този момент са с понижени приходи поради въвеждането на изключително състояние, демонстрира допитване на „ Галъп интернешънъл “, извършено сред 30 и 31 март. Други над 20% чакат в близко бъдеще приходите им да намалеят.

От запитаните 36% показват, че приходите им към този момент са спаднали, 23% чакат това скоро да се случи, а 35 на 100 споделят, че няма смяна. Други 8% се двоумят да отговорят.

Цели 6% от работещите декларират, че към този момент са изгубили работата си, показват социолозите. Това е удвояване спрямо първия сондаж на " Галъп ", извършен преди седмица. Освен това още 10% споделят, че да изгубят работното си място е непосредствената им вероятност. Все отново болшинство от работещите (70%) не считат, че работното им място е застрашено.

Активните в стопански проект възрасти са и тези, които в най-сериозна степен споделят тревожни оценки и вероятности за приходите си. Може би по тази причина и най-младите групи в по-голяма степен намират ограниченията към този момент за непоносими, разясняват от организацията.

По отношение на поносимостта на ограниченията за 82% от жителите те са " неприятни, само че търпими ", а за 15 на 100 те са " към този момент непоносими ". Сред дейното население тези проценти са надлежно 80% и 17%.

Две трети от българите не престават да считат, че ограниченията, които властта взема, са задоволителни. Леко нараства по отношение на миналата седмица делът на тези, които считат ограниченията за прекомерни (сега те са 20%) и едва понижават считащите, че ограниченията са незадоволителни (12%).

Наред с високо оценените дейности на държавното управление Националният действен щаб също резервира утвърждението си. Извънредната обстановка основава ново доверие към управляващите, считат социолозите.

Няма значима смяна по основния знак на изследването, а точно дали хората обитават в под паника боязън (посочено от 24% от запитаните), паника (60%), или реагират умерено (едва 13%).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР