Над една четвърт от децата в Румъния нямат достъп до

...
Над една четвърт от децата в Румъния нямат достъп до
Коментари Харесай

Над една четвърт от децата в Румъния нямат достъп до онлайн обучение

Над една четвърт от децата в Румъния нямат достъп до онлайн образованието, сочи изследване на румънския клон на организацията " Спасете децата ", представено от " Медиафакс ".

Според изследването 28 % от децата и 43 на 100 от преподавателите не имат отчасти или напълно нужните материални запаси за онлайн обучение.

" Социалната рецесия визира доста по-тежко уязвимите категории, а за децата възпрепятстването на достъпа до обучение има тежки последствия, в случай че не и невъзможни за поправяне по-късно. Неучастието в образователния развой не е алтернатива в никое общество, в противен случай - образованието би трябвало да бъде защитавано в този толкоз сложен подтекст ", съобщи Габриела Александреску, изпълнителен ръководител на " Спасете децата " - Румъния.

Дефицитът на запаси за онлайн образование е с 10 % по-висок в селската среда, в сравнение с в градската, и с над 10 % по-висок в главното и предучилищното обучение, в сравнение с в гимназиалното, сочат данните от социологическите анкети, направени от " Спасете децата " - Румъния.

Според данни от 16 октомври на министерството на образованието 1040 образователни заведения в страната са провеждали часовете си при така наречен " червен сюжет ", предусещащ напълно онлайн образование.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР