Над един тон кокаин на средна пазарна стойност около 40

...
Над един тон кокаин на средна пазарна стойност около 40
Коментари Харесай

Конфискуваха над тон балкански кокаин на Канарските острови

Над един звук кокаин на междинна пазарна стойност към 40 милиона евро бе конфискуван от "Балканския картел " в профилирана интервенция на испанските управляващи на Канарските острови. Операцията с кодовото име "Falcusa ", инициирана от хърватската полиция, е минала сполучливо, като в ареста са трима хървати, оповестиха от хърватското министерство на вътрешните работи, представени от МИА.
Според данни на управляващите в трансатлантическия контрабанден канал на огромни количества кокаин са взели участие членове на по този начин наречения "балкански картел " - най-вече хървати.
В профилираната интервенция хърватските управляващи са си сътрудничили с испанската гражданска армия и френската митница, а акцията е била подкрепена от Европол, американската DEA, английската NCA (National Crime Agency), холандската национална полиция, и управляващите в Босна и Херцеговина.
Според данни на хърватското вътрешно министерство следствието е ориентирано към звено от "Балканския картел ", профилирано в трафика на опиати посредством платноходки и яхти. В звеното са взели участие най-малко трима хърватски жители, които са били „ вербувани “ от картел за контрабанда на кокаин. Платноходката им е била записана в Хърватия и плава под хърватски байрак.
При претършуване на Канарските острови са открити общо 980 пакета с към 980 кг кокаин с висока непорочност, като се допуска, че той е бил предопределен за европейския пазар, в частност този в Испания и Хърватия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР