Над един милион са станали вече данъкоплатците в Гърция, чиито

...
Над един милион са станали вече данъкоплатците в Гърция, чиито
Коментари Харесай

Над 1 000 000 гърци са с конфискувани имоти заради просрочени задължения

Над един милион са станали към този момент данъкоплатците в Гърция, чиито парцели са към този момент иззети поради просрочени отговорности към банките, оповестява в. " Катимерини ".

Изданието сигнализира, че дневно управляващите конфискували по хиляда парцела на неприятни длъжници. Това става на търгове.

В. " Прото тематика " предизвестява, че е допустимо всеки с просрочени отговорности, даже в размер на 500 евро, да загуби къщата си по интернет, т.е. в границите на стартиралите онлайн наддавания.

Правителството в Атина е поело ангажимент пред кредиторите да уреди въпроса с " неприятните заеми ", който те са обвързали с отпущането на по-нататъшни траншове от заемите за страната.

Надеждата е хазната да се изпълни от тези запори и конфискации. Според в. " Та неа " взривът от тях можел да се види в съответните нарастнали доходи в бюджета.

За първите 10 месеца на годината в хазната са влезнали 1,7 милиарда евро от нови просрочени отговорности, а други 2,3 милиарда евро са постъпили там и от натрупали се остарели отговорности от предходни години, съобщи Българска телеграфна агенция. Размерът на тази сума бил 4 милиарда евро от началото на годината.

В края на октомври обаче управляващите са установили нов растеж на просрочените отговорности. Те са скочили с 1,2 милиарда евро и към този момент надхвърляли 10 милиарда евро по отношение на 9,2 милиарда евро през септември.

Изнесените в печата калкулации демонстрират, че общите просрочени задължения към страната съвсем са достигнали 100 милиарда евро. Банките са определили за продажба над 10 хиляди недвижими парцели на неприятни платци. Надеждите са от тях в хазната да влязат още " свежи пари " през идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР