Над един милион европейски граждани са подписали Европейската гражданска инициатива

...
Над един милион европейски граждани са подписали Европейската гражданска инициатива
Коментари Харесай

Кампания за защита на животните обедини над един милион европейци

Над един милион европейски жители са подписали Европейската гражданска самодейност за възбрана на клетките в отглеждането на животни , оповестяват от Сдружение " Кажи ".

По данни на организацията това е н ай-мащабната политическа акция за отбрана на селскостопанските животни до момента, като в нея са взели присъединяване над 170 организации за отбрана на животните в Европейски Съюз.

От Сдружение " Кажи " показват, че макар големия брой събрани подписи в поддръжка на самодейността акцията за освобождение на селскостопанските животни от клетките към момента не е завършила.

Трябва да продължим да събираме подписи, с цел да сме сигурни, че Европейският парламент ще разбере тъкмо какъв брой е значим този въпрос за европейските жители, твърди Стефан Димитров от организацията.

Кампанията е почнала преди осем месеца и ще продължи още три.

По данни на Сдружение " Кажи " над 300 милиона свине, кокошки, зайци, патици и пъдпъдъци са затворени в кафези в Европейски Съюз, като в множеството кафези животните не разполагат с пространство, с цел да се движат свободно.

Европейската гражданска самодейност има капацитета да помогне на стотици милиони селскостопански животни в Европа, спестявайки им една от най-големите жестокости в индустриалното отглеждане на животни , показват от организацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР