Над един милион души по света всеки ден се заразяват

...
Над един милион души по света всеки ден се заразяват
Коментари Харесай

СЗО: Всеки ден 1 млн. души се заразяват с предавани по полов път инфекции

Над един милион души по света всеки ден се заразяват с инфекции, излъчени по сексуален път, а най-тревожни са равнищата на зараза с хламидии, гонорея, трихомониаза и сифилис. Това сочи отчет на Световната здравна организация (СЗО), представен от БГНЕС.

„ Повечето инфекции са лечими и могат елементарно да бъдат предотвратени, само че някои заболявания, изключително гонорея, са създали извънредно устойчиви форми, които са по-трудни за лекуване с антибиотици ", се споделя в отчета на СЗО. Докладът, основан на последните налични данни от 2016 година, демонстрира, че при мъже и дами сред 15 и 49 години през 2016 година е имало 127 милиона нови случаи на хламидия, 87 милиона случая на гонорея, 6,3 милиона на сифилис и 156 милиона на трихомониаза.

Ако не се лекуват, те могат да причинят съществени и хронични здравословни проблеми, в това число неврологични и сърдечно-съдови болести, неплодородие, раждане на мъртви деца и нараснал риск от ХИВ.

Изчислено е, че през 2016 година единствено сифилис е предизвикал 200 000 смъртни случая при новородени, което е една от най-големите аргументи за гибелта на децата в света, се споделя в изследването.

Сексуалните инфекции, породени от бактерии, нормално могат да бъдат лекувани с необятно налични медикаменти, само че проучването на СЗО отбелязва, че последните дефекти в световното предложение на бензатин пеницилин затрудняват контрола върху разпространяването на сифилис.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР