Над един милион души от цял свят видяха Йонко от

...
Над един милион души от цял свят видяха Йонко от
Коментари Харесай

Над един милион видяха Йонко от кв. Попишка

Над един милион души от целия свят видяха Йонко от троянския квартал "Попишка " в обществената мрежа

На 12 януари към 16:00 часа. Йонко Петров от Ловеч се снима дибидюс гол пред указателната табела.

Мъжът избягал от България през далечната 1989 година, заминавайки в Нова Зеландия, споделя той пред "Телеграф ". Интересното е, че получил политическо леговище там. Повод за емиграцията му става желанието му да си смени българското име с турско в символ на взаимност с неговите другари, които били наранени в оня миг от така наречен Възродителен развой. По това време Петков се занимавал на професионално равнище с джудо и даже се състезавал за тогавашния тим на Министерство на вътрешните работи "Левски Спартак ". След като получил и новозеландското поданство, нашенецът приключил маркетинг в Австралия, оженил се за художничка от Плевен, двамата имат наследник доктор и щерка студентка по архитектура, които живеят в Палма де Майорка.

Йонко сега е на посетители на родителите си в България и споделя, че фотографията е направена напълно непринудено от негова позната, която живеела в Троян, след което я споделил в персоналния си профил в мрежата.

"Не съм очаквал сходна реакция, останах учуден, откакто видях каква скорост набира и какъв брой разнородни са мненията под нея. Надявам се, че локалните поданици на Попишка са я възприели с възприятие за комизъм и като опит за разпространение по ексцентричен метод на тогавашната балканска махала ", разяснява 41-годишният мъж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР