Над един килограм контрабандни златни накити откриха при съвместна проверка

...
Над един килограм контрабандни златни накити откриха при съвместна проверка
Коментари Харесай

Митничари намериха злато в чанта на Капитан Андреево

Над един кг контрабандни златни украшения откриха при взаимна инспекция митнически инспектори и гранични служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

На 11.12.2018г. на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ идва рейс с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. Пред митническите чиновници водачът и пасажерите в рейса декларирали, че не придвижват движимости, артикули, благородни метали или парични средства за обявление. При осъществената инспекция се открива, че зад шофьорската седалка, в текстилна чанта, са укрити четири найлонови пакета, съдържащи 90 накита от жълт метал-пръстени, медальони, гривни, синджири и обици. Според експертизата на вещото лице откритите украшения са от 14- и 18-каратово злато с общо тегло 1073.66 грама и са на стойност над 60 000 лв..

Контрабандните златни произведения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР