Над един час депутатите спориха по въпроса дали заседанието, на

...
Над един час депутатите спориха по въпроса дали заседанието, на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова скочи: Кое е секретното- че няма газ ли?

Над един час депутатите спориха по въпроса дали съвещанието, на което ще изслушат премиера в оставка Кирил Петков и министър Александър Николов за енергийната рецесия. Искането е на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Председателят на Народно събрание Мирослав Иванов изясни, че има постъпили секретни документи и поради това по силата на Правилника за активността на Народно събрание съвещанието би трябвало да е закрито.

От ГЕРБ, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи се възпротивиха. Според Българска социалистическа партия няма значение дали съвещанието е намерено или не, тъй като по този начин или другояче във всеки контракт има комерсиална загадка, която министър председателят няма право да заяви. В последна сметка Иванов закри съвещанието.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова изясни, че Секретното деловодство на Народно събрание се намира в другата постройка, така наречен Партиен дом и няма по какъв начин депутатите да се срещнат с документи, откакто е почнало съвещанието.

„ Как в този момент внезапно тематиката с газа стана тематика, която българските жители не би трябвало да чуят. Българските жители, които са данъкоплатци и заплащат и вашата заплата, и на министрите в оставка би трябвало да знаят какво се е случвало през цялото провалено ръководство в последните 6 месеца “, обърна се тя към Иванов.

Тя предложи, в случай че съвещанието ще е закрито, чуването да бъде отсрочено, с цел да могат народните представители да се срещнат с документите.

Делян Добрев от ГЕРБ скочи, че Иванов изкривява волята му на вносител на настояването за чуване, тъй като той упорства за намерено съвещание.

„ Не желая секретна информация, а каква ще е цената на газа и дали ще го има. Искам българските жители да чуят, че газът нарастна с 32%, че от идващият месец още веднъж ще нарастне, че евентуално няма да го има “, настоя той.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова отсече, че „ Булгаргаз “ няма секретно деловодство, тъй че не може да става дума за никакви секретни документи.

„ Нищо секретно няма, била съм 7 години в Министерството на енергетика и няма нищо секретно в тази информация, тя е обществена и би трябвало да е налична за всеки. Какво секретно има, че доведохте до банкрут „ Булгаргаз “ ли или, че няма газ? Това ли желаете да скриете от хората “, скочи тя.

Нестимир Ананиев от Политическа партия предложи чуването да се организира през идната седмица.

Председателят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров означи, че днешното чуване би трябвало да отговори на въпроса по какъв начин се оправя държавно управление с рецесията, основана от предходните ръководещи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР