Над две трети от хората под 34-годишна възраст планират да

...
Над две трети от хората под 34-годишна възраст планират да
Коментари Харесай

Мащабно проучване: 30-годишните не мислят за деца в пандемията

Над две трети от хората под 34-годишна възраст възнамеряват да се откажат или да отсрочат раждане заради пандемията . Това демонстрира проучване на петте най-големи европейски страни по време на първата вълна на ковид през март и април, цитира го.
Младите двойки били доста по-склонни да анулират проектите си за семейство в Италия и Испания, в сравнение с във Англия, Франция и Германия, сочи огромното изследване, ръководено от миланския университет “ ”.
бонус “ за повдигане на раждаемостта " alt= " Сингапур предлага „ бебешки бонус “ за повдигане на раждаемостта " class= " image wp-post-image no-display appear lazyload " dsrc= " https://i1.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2017/11/23/0871568001511425140_1506618_144x110.webp " > Сингапур предлага „ бебешки бонус “ за повдигане на раждаемостта
Сингапур предлага еднократно заплащане, с цел да насърчи хората да имат бебета по време на пандемията на ковид, заяви Военновъздушни сили. Сега има...
Тенденцията коронавирусът да възпира бъдещите родители от забременяване е изключително забележима в южните страни - от Италия до Гърция, където мрежите за обществена отбрана са най-слаби и раждаемостта към този момент мощно понижава, споделя Reuters.
В Португалия да вземем за пример през 2000 година е имало 120 000 раждания. Миналата година са били 86 600, което е спад от съвсем 30%.
“Време е да станеш майка ” бе известието, което стотици португалски дами получиха на мобилните си телефони предишния месец. Текстът, изпратен от частна болница в Лисабон за привличане на клиенти за акушеро-гинекологичното поделение, провокира отвращение в обществените мрежи, само че сподели какъв брой бързо се задълбочава казусът с ниската раждаемост.
По-малко раждания значи по-малко и по-възрастни служащи. Това в последна сметка ще забави икономическото произвеждане и ще натовари обществените пенсионни схеми и обществените заплащания
То също по този начин ще усили разликата сред по-богатия Север на Европа и по-бедния Юг.
 Прогнозират спад на раждаемостта в Италия поради COVID-19 Прогнозират спад на раждаемостта в Италия поради COVID-19
Заради пандемията от ковид в Италия се чака сериозен спад на раждаемостта, написа в оповестения през днешния ден годишен отчет на Националн...
В Германия, най-голямата европейска стопанска система, коефициентът на плодовитост преди пандемията е бил към междинното за Европейски Съюз - 1,5 раждания на жена. Франция, Швеция и Дания водят в съюза с индикатори над 1,7. В другия край Италия и Испания са под 1,3.
Руи Пиреш, социолог от Университета в Лисабон, споделя, че основните фактори, които стоят зад спада на раждаемостта, са неравенството сред половете и неналичието на държавна поддръжка за развъждането на деца.
И в двете области Южна Европа изостава от Северна, споделя той и прибавя, че “неравенствата са станали по-очевидни заради пандемията ”.
Мария Викарио, президент на италианския Национален медал на акушерките, съобщи, че чака рецесията да има “ясно отражение ” върху ражданията през идната година.
“Жените в Италия раждат, когато се усещат предпазени от трудова, икономическа и здравна позиция. Всичко това е нарушено от пандемията ”, споделя тя.
 Китай с връх по ниска раждаемост Китай с връх по ниска раждаемост
Краят на " политиката за едно дете " не можа да спре намаляващата раждаемост в Китай, заяви BBC. Нивото на раждаемостта е понижен до на...
Регионът Лацио към Рим тази година регистрира три пъти повече мъртвородени, защото бременните дами се опасяват да отидат в болница за прегледи, прибавя Викарио.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР