Над две години след нахлуването в президентството главният прокурор Иван

...
Над две години след нахлуването в президентството главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Гешев призна, че нахлуването в Президентството е било гаф

Над две години след нахлуването в президентството основният прокурор Иван Гешев призна, че тези дейности са били непремерени. Досега той отчиташе акцията като информационна неточност и твърдеше, че не била задоволително добре обяснена на обществеността.

Тази интервенция се трансформира в един от катализаторите на митингите против последното държавно управление на Бойко Борисов. Хиляди хора излязоха по улиците с искане за оставката на Борисов и Гешев, до момента в който основният прокурор обясняваше, че акцията била безусловно законна.

" Обществото остана с усещане за непремереност, да кажем по този метод. Това мога да потвърдя и да приема като рецензия за дейностите на прокуратурата. Но държа да кажа – не за незаконност ", сподели Гешев в изявление пред Кристина Патрашкова.

След това, без да цитира имена, той загатна за ареста на Борисов, осъществен през март. Лидерът на ГЕРБ бе арестуван за 24 часа, след което карцерът му бе разгласен от съда за противозаконен. В същия дух бяха и решенията за пиарката му Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов.

" Не пазя никой политически водач, само че примерно карцерът на някои политически водачи беше оповестено от съда, че са незаконосъобразни ", съобщи основният прокурор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР