Над два часа продължи вторият ден на протест на студентите

...
Над два часа продължи вторият ден на протест на студентите
Коментари Харесай

Втори ден на студентски протести в Благоевград, блокираха и общината


Над два часа продължи вторият ден на митинг на студентите от ЮЗУ "Н. Рилски" в Благоевград, блокирано бе още веднъж съдбовното кръстовище, а по-късно и общината. На място пристигнаха кметът доктор Атанас Камбитов и началникът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов, живущи в региона жители, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

„ Кръстовището, където стана случаят е сигнализирано с пешеходни пътеки и знаци, само че това очевидно не е задоволително, тъй като държанието на водачите не е положително, защото не съблюдават разпоредбите за придвижване ”, сподели пред медиите началникът на КАТ Данаил Стоицов.

„ Що се отнася до отговорността на общината, сме си свършили работата-налице е хоризонтална и отвесна маркировка, осветяване, само че е нужна дисциплинираност и съблюдаване на разпоредбите от всички ”, сподели кметът Камбитов. Според него единствено тази година общината е положила 18 000 кв. м пътна маркировка, а от следващата година ще се сложи и релефна такава.

„ Нелеп случай, няма по какъв начин да не сме тъжни и ядосани, да загубиш живота си на 18 години, всички ние сме родители, и би трябвало да си дадем сметка какво вършим по пътищата и като пешеходци и като водачи ”, добави кметът Атанас Камбитов.

„ Да закрием страната, откакто не можем да решим казуса с едно обикновено кръстовище, не че не могат - не желаят да го решат и непоправимото стана ”, сподели общинският консултант Владимир Елезов, живущ в региона. Според него виновните би трябвало да си свършат работата по контрола и сигурността на придвижването.

„ Кръстовището тук е проблематично поради паркираните коли, неосветено е-вижте тези лампи - „ светулки ”, нищо не се вижда, а като няма и видимост-тук става парадокс някакъв ”, добави Елезов. Според него най-гнусното в тази ситуация е, че за това кръстовище се приказва от години, само че няма никакви резултати и надзор по отношение на паркираните коли и несъобразената от страна на водачите скорост.

Според тях всичко, което е нужно е направено на въпросното кръстовище. Кръстовището бе блокирано от 7.20 до 8 ч., след което близо 150 студенти се насочиха към общината. Преминавайки през улиците на града, на всяка пешеходна пътека те коленичеха, с цел да отдадат респект на починала си през вчерашния ден колежка. В 8.20 те блокираха входа на община Благоевград и желаеха кметът да излезе.

„ Къде са управниците ни, освен кметът, за какво не излязат, за това ли учим тук, с цел да избиват по пътищата, и то на пешеходни пътеки, освен тук, само че в цялата страна, докога ние единствено ще мълчим ”, попита студент, блокирал вратата на общината. „ Всички ние сме евентуални жертви ”, добави студентка.

Кметът излезе, съгласи се да приказва с протестиращите пред вратата на общината и след дълъг разговор даде обещание през днешния ден да се възобнови маркировката на пешеходната пътека, до седмица-изграждане на "легнали полицаи", а след Нова година-поставяне на светофарна уредба. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР