Над два часа продължи блокадата на антиправителствения протест в близост

Над два часа продължи блокадата на антиправителствения протест в близост ...

Местещи се пътни блокади започнаха от Капитан Андреево.


Над два часа продължи блокадата на антиправителствения протест в близост до граничния пункт "Капитан Андреево" в 27-ата вечер на гражданското недоволство. Това причини сериозни задръствания и сблъсъци на демонстранти с недоволни шофьори. В София изникнаха нови палатки на Орлов мост, има няколко гладуващи. Блокирани остават кръстовището пред общината във Варна, както и изходът на Стара Загора.

Блокадата на четири километра от пункта "Капитан Андреево" бе предизвикана от тир, който спря напряко на платното след 20 часа и тям се разположиха палатки и тенти. Хора насядаха на шосето, а след това блокадата обхвана и двете платна на магистрала "Марица". На мястото бяха изпратени много полицаи, които образуваха плътен кордон.

В капана на протестиращите попаднаха много камиони и леки автомобили, пътуващи за Турци, което провокира сблъсък между шофьор и демонстрант, но униформените се намесиха, предаде бТВ.

"Отчаяните времена изискват отчаяни мерки. Българските граждани са огорчени", заяви искащ оставката на правителството на ГЕРБ и на главния прокурор Иван Гешев.

Малко след 23.30 часа адвокат Николай Хаджигенов, част от "Отровното трио", организатор и по думите му подстрекател на протеста, обяви, че блокадата на това място се сваля и ще се премести другаде. "Трябва да държим униформените в напрежение", заяви той..

Източник: mediapool.bg