Над Черноморието ще е слънчево, след обяд с временни увеличения

...
Над Черноморието ще е слънчево, след обяд с временни увеличения
Коментари Харесай

Петък Ще Ни Изненада С Екстремни Летни Жеги! Ето Къде Ще Е Най-Зле!

Над Черноморието ще е слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. На обособени места по северното крайбрежие кратковременно ще превали. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури сред 30° и 32°. Температурата на морската вода е 24-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места ще превали и прегърми, като в обособени региони са вероятни и мощни гръмотевични стихии. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 23°, на 2000 метра – към 15°.

През почивните дни ще бъде най-вече слънчево, с оптимални температури над 30°, в обособени региони в Горнотракийската равнина и източната част на Дунавската низина - и над 35°.

В събота краткотрайни превалявания ще има единствено на изолирани места, основно в планините.

В неделя по-късно денем, когато от северозапад се чака да стартира намаляване на температурите, краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии ще има тук-там в северозападната част от страната. През нощта против понеделник феномени ще има и в Централна България.

В понеделник въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста, към и след обяд, и преди среднощ и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност, по-интензивни в Западна и Централна България, както и в североизточните региони. Главно в централната част от страната се чакат и обилни количества дъжд. Повишава се и вероятността за градушки. По Черноморието ще се задържи съвсем без превалявания и с високи температури – до 30°-32°, в останалата част от страната температурите краткотрайно ще се намалят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР