Над час кръстовището в Благоевград, където във вторник сутринта бе

...
Над час кръстовището в Благоевград, където във вторник сутринта бе
Коментари Харесай

Протест в Благоевград заради убита на пътя студентка

Над час кръстовището в Благоевград, където във вторник сутринта бе прегазена 19-годишна студентка, бе блокирано от над 400 студенти - сътрудници на починалата, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Студентите се събраха малко преди 19 часа нощес, в началото заобиколиха пешеходната пътека, където в 9 часа сутринта претрупан с пясък самосвал прегази 19-годишната Фатиме от село Дагоново, студентка в първи курс.

Хората, хванати за ръце, блокираха във формата на кръст цялото кръстовище сред улиците "Славянска " и "Дойран ". Минути по-късно кръстовището бе изцяло блокирано, полицията не се намеси, водачите на коли изчакваха, след което обръщаха и търсиха обходни улици. В самото кръстовище останаха блокирани три автомобила, чиито водачи излязоха от колите си, с цел да поддържат студентите.

Протестът продължава и през днешния ден.

В 7:30 ч. другари на починалата и поданици на града се събраха на съдбовното кръстовище, с цел да упорстват за обезопасяването му.

Според локалните въпросът е поставян неведнъж пред институциите, защото от години е известно, че мястото е рисково. В него се вливат пет улици, а боята на пешеходните пътеки се изтрива доста бързо.

Местните желаят на кръстовището да се сложи светофар, само че съгласно кмета на града построяването на светофарна уредба би предизвикало тапи.

"Има нужната хоризонтална пътна маркировка, отвесна, осветяване, тротоари, пътна настилка без тротоари. Технически не е допустимо построяването на кръгово кръстовище ", съобщи Атанас Камбитов пред NOVA.

Според Данаил Стоицов, шеф на "Пътна полиция " в Благоевград, това е първият случай с съдбовен завършек на въпросното кръстовище.

Протестът по-късно се придвижи пред общината, а напрежението се увеличи. Хората потърсиха сметка персонално от кмета. Той пък даде обещание още на следващия ден да бъде сложена шумяща пътна маркировка. Все отново ще бъде разисквано и слагането на светофар.
 Във вторник вечерта съдбовното кръстовище бе блокирано от над 400 студенти Във вторник вечерта съдбовното кръстовище бе блокирано от над 400 студенти
Протест в памет на жертвите на пътя ще има и в Бургас.

В ранния следобяд другари и познати на прегазения в Приморско 33-годишен колоездач се събират пред Съдебната палата.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР