Над час кръстовището в Благоевград, където сутринта бе прегазена 19-годишна

...
Над час кръстовището в Благоевград, където сутринта бе прегазена 19-годишна
Коментари Харесай

Бдението-протест в памет на прегазената студентка прерасна в блокада


Над час кръстовището в Благоевград, където сутринта бе прегазена 19-годишна студентка, бе блокирано от над 400 студенти - сътрудници на починалата, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Студентите се събраха малко преди 19 часа довечера, в началото заобиколиха пешеходната пътека, където в 9 часа сутринта претрупан с пясък самосвал прегази 19-годишната Фатиме от село Дагоново, студентка в първи курс.

Хората, хванати за ръце, блокираха във формата на кръст цялото кръстовище сред улиците "Славянска" и "Дойран". Минути по-късно кръстовището бе изцяло блокирано, полицията не се намеси, водачите на коли изчакваха, след което обръщаха и търсиха обходни улици. В самото кръстовище останаха блокирани три автомобила, чиито водачи излязоха от колите си, с цел да поддържат студентите.
 Бдението-протест в памет на прегазената студентка прерасна в обсада Бдението-протест в памет на прегазената студентка прерасна в обсада / БГНЕС
Те се заканиха да стачкува до момента в който не се сложи светофар, на следващия ден за 7.30 часа сутринта се готви огромен митинг, в който ще вземат участие и жители, които се провеждат в обществените мрежи.

Студентите, участващи в безмълвния протест-бдение осеяха пешеходната пътека - лобно място, с цветя, свещи и фотоси на починалата им колежка.

Блокадата продължи до 20.10 часа, студентите са гневни на институциите, канят живущите в региона да поддържат митинга им, тъй като „ на следващия ден ” и те могат да се окажат на мястото на починалата им колежка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР