Над 95% от интернет сайтовете съдържат информация за самоубийстваПовече от

...
Над 95% от интернет сайтовете съдържат информация за самоубийстваПовече от
Коментари Харесай

Над 95% от интернет сайтовете съдържат информация за самоубийства

Над 95% от интернет уеб страниците съдържат информация за самоубийства
Повече от 54 000 интернет уеб страницата са тествани за шест години от съветската организация Роспотребнадзор за съществуване на информация за самоубийства и над 51 000 от тях са съдържали съответната информация, заяви ТАСС.

"През интервала от 1 ноември 2012 до 1 септември 2018 година Роспотребнадзор организира експертно изследване измежду над 54 500 страници на уеб сайтове в информационно-комуникационната мрежа Интернет за съществуването на информация за осъществяване на самоубийства, както и за апели за осъществяване. От тях 95,4% от случаите в уеб страниците бяха разпознати като неразрешена за разпространяване информация", се споделя в отчета.

Организацията Роспотребнадзор разгласи, че стартира работа за попречване на самоубийства и агитация за самоубийства, в съдействие с органите на реда и администрации на съветски обществени мрежи.

"Обединението е от решаващо значение и изисква напъните на освен специалисти, само че и на членовете на фамилиите, другари, чиновници, учители, медицински експерти, политически и религиозни водачи, държавни и полицейски органи. Всеки може да способства за попречване на самоубийство", твърди организацията.

На 10 септември под егидата на Международната асоциация за предварителна защита на самоубийствата и Световната здравна организация (СЗО) се отбелязва Световният ден за битка със самоубийствата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР