Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по

...
Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по
Коментари Харесай

Вижте сложната обстановка по пътищата на страната

Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа. През деня работата на снегопочистващата техника продължава, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата при зимни условия. Снеговалеж и мощен вятър има сега в областите София, Ловеч, Плевен, Шумен, Перник, Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Русе, Враца и в регионите на Благоевград, Черна Места, и проход "Предел " и проход "Ришки ", Студенец, Паничково, Лъки по високите места на област Смолян, на област Сливен и на Пазарджик.
Необходимо е водачите да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно и със съобразена скорост. Настилките се обработват непрестанно. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Поради снегонавявания и заплаха от заледявания краткотрайно е лимитирано придвижването на товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път II-842 Юндола - Белово. Обходният маршрут е по път Белово - Варвара - Велинград - Юндола.

Забранено за МПС над 12 тона е прекосяването през проходите "Петрохан ", "Превала ", "Котленски " и "Шипка ".

Затворен за всички типове моторни транспортни средства е Троянският проход.

Без ограничавания е прекосяването през проходите "Айтоски ", "Обзорски ", "Печинско ", "Предел ", "Републиката ", "Ришки " и "Рожен ". Целогодишно неразрешено за МПС над 3,5 тона е прекосяването през "Дюлински " и "Пампорово ", а на товарни коли над 10 тона през "Вратник " и "Твърдишки ".

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР