Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по

...
Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по
Коментари Харесай

Повече от 900 машини обработват пътищата в страната

Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа. През деня работата на снегопочистващата техника продължава, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата при зимни условия.

Снеговалеж и мощен вятър има в областите София, Ловеч, Плевен, Шумен, Перник, Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Русе, Враца и в регионите на Благоевград, Черна Места, и проход " Предел " и проход " Ришки ", Студенец, Паничково, Лъки по високите места на област Смолян, на област Сливен и на Пазарджик.

Необходимо е водачите да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно и със съобразена скорост. Настилките се обработват непрестанно. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Поради снегонавявания и заплаха от заледявания краткотрайно е лимитирано придвижването на товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път II-842 Юндола - Белово. Обходният маршрут е по път Белово - Варвара - Велинград - Юндола.

Забранено за МПС над 12 тона е прекосяването през проходите " Петрохан ", " Превала ", " Котленски " и " Шипка ".

Затворен за всички типове моторни транспортни средства е Троянският проход.

Без ограничавания е прекосяването през проходите " Айтоски ", " Обзорски ", " Печинско ", " Предел ", " Републиката ", " Ришки " и " Рожен ". Целогодишно неразрешено за МПС над 3,5 тона е прекосяването през " Дюлински " и " Пампорово ", а на товарни коли над 10 тона през " Вратник " и " Твърдишки ".

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР