Над 90 предложения гласуваха днес общинските съветници в Стара Загора

...
Над 90 предложения гласуваха днес общинските съветници в Стара Загора
Коментари Харесай

Над 90 предложения разгледаха общинските съветници в Стара Загора

Над 90 оферти гласоподаваха през днешния ден общинските съветници в Стара Загора по време на постоянното юлско съвещание на локалния парламент. След извършени диспути с 34 гласа „ За “ беше утвърдено основаването на Постоянна комисия за съблюдаване на Етичния кодекс за държание на представителите на изборна служба в локалната власт на територията на община Стара Загора. „ Всяко едно ръководство би трябвало да демонстрира и своята морална страна, която всеки заявява. Трябва да има етичен кодекс и етична комисия, тъй като това са правилата на положителното ръководство. Те би трябвало да третират държанието на общинския консултант при осъществяване на неговите служебни отговорности, а не да преглежда персоналния му живот “, сподели по време на разискването кметът Живко Тодоров. Прието беше и предлагането за основаване на Временна комисия за осъществяване на избор на Обществен медиатор на община Стара Загора.

Старейшините не утвърдиха на първо четене приемането на Наредба за защита и запазване на земеделските парцели и селскостопанската продукция в Община Стара Загора, както и план на Наредба за изменение на Наредба за рекламната и осведомителна активност на територията на Община Стара Загора. Не беше подкрепено и настояването на УМБАЛ „ Проф.д-р Стоян Киркович “ за разсрочване на отговорности за локални налози и такси.

Утвърдена беше смяна по бюджета на община Стара Загора, вътрешни обезщетени промени в разходната част на бюджета и смяна в плана за финансиране на финансовите разноски за 2021 година. Съветниците одобриха доклада за касово осъществяване на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Стара Загора за 2020 година.

Дадено беше единодушие за присъединение към Споразумението за зелен град, сред кметовете и политическите водачи от локалното самоуправление и градовете в Европейски Съюз, споделящи единната визия на европейските градове за чист въздух и вода, за по-голяма досегаемост до паркове и зелени площи, също по този начин поддръжка за кръговата стопанска система и възстановяване на градската екосистема. С подписването на Споразумението за зелен град, Стара Загора ще стане част от възходящото придвижване за запазване на естествената среда и възстановяване на качеството на живот на европейците.

Местният парламент единомислещо поддържа Община Стара Загора да кандидатства за финансиране по Резултат 1 „ Подобрено ръководство на културното завещание “, Подрезултат 1.1 „ Културно завещание, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, посредством Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2020. Целта на плановото предложение е стимулиране предприемаческият метод в активността на културните институти за усъвършенствано ръководство и показване на културното завещание и привличане на нови публики, в това число посредством ревитализиране на пространството пред Музей „ Литературна Стара Загора “ - улица „ Димитър Наумов “, пред източния партерен етаж на постройката на Националния застрахователен институт, против западната фасада на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Лубор Байер. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 400 000 евро.

По време на двадесет и четвъртото съвещание общинските съветници дадоха единодушие за откриване на обществената услуга „ Асистентска поддръжка “ с адрес: гр. Стара Загора, ул. „ Димитър Караджов “ № 2. Подкрепена беше и опцията за обезпечаване на еднакъв достъп на децата и учениците в наложителна учебна възраст до обучение за образователната 2021/2022 година в Община Стара Загора от обитаемоте места, в които няма учебни заведения и детски градини, както и финансиране на неспециализирани паралелки с брой възпитаници под нормативно избрания най-малък брой в учебните заведения в Община Стара Загора за образователната 2021/2022 година

Приети бяха докладът за активността на Общински съвет Стара Загора за интервала януари - юни 2021, докладът за активността на Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център по зависимости през 2020 година, както и осъщественият разбор за постъпилите тъжби при публичния медиатор на територията на община Община Стара Загора и мнения по тях за интервала януари – юни 2021 година.

Общински съвет даде единодушие за осъществяване на конкурс за избор на шеф на „ Дентален център - I Стара Загора “ ЕООД. Отпуснати бяха и три еднократни парични помощи.

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР