Над 90% от училищата имат готовност от понеделник да започнат

...
Над 90% от училищата имат готовност от понеделник да започнат
Коментари Харесай

Образованието в извънредно положение: Как ще се учи дистанционно?

Над 90% от учебните заведения имат подготвеност от понеделник да стартират с образование от разстояние. С слагане на задания без този физически контакт, който е в класната стая.

Това сподели в „ Тази неделя “ зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Предприети са всички ограничения и системата е подготвена, сподели тя.
МОН: Учениците са освободени да не участват в учебно заведение по преценка на родителите Това важи за местата, където не е оповестена грипна почивка
„ От значение е и по какъв начин самото учебно заведение ще приведе тези ограничения в осъществяване, тъй като е значима спецификата на учебното заведение, опциите и техническата обезпеченост. Там, където това не е допустимо, ще се реализира връзка с родителите по телефон или посредством електронната поща “, разясни зам.-образователният министър.

Тя обърна внимание, че е извънредно значим контролът от страна на родителите, които би трябвало да ревизират дали децата са изпълнили поставените задания.

Учителите няма да бъдат в отпуск, акцентира Михайлова. Препоръката от МОН е пет часа обща работа дневно, което включва създаването на уроците, консултацията и работата с учениците.
Вълчев: Опасяваме се дали при по-дълга грипна почивка материалът ще бъде наваксан Ако има изключителни ограничения по отношение на грипната почивка, те ще са за Плевен и Габрово, посочи просветният министър
„ Очакванията на хората са учебното заведение да се случи по метода, по който е било сега, само че у дома. Това няма по какъв начин да се случи, тъй като внезапно би трябвало да променим метода си на мислене и то още от на следващия ден “, на мнение е Диян Стаматов, шеф на 119 СОУ в София.

Той попита зам.-министърът какъв ще е контролът, който ще се прави и по какъв начин тъкмо ще регистрират онлайн уроците.

„ Много от решенията се взимат ден за ден. Важна е ролята на шефовете. Отчитането става не към МОН, а точно към тях. Още в петък те трябваше да са основали тази организация. Призовали сме началниците на районните ръководства да координират и да основат условия за шерване на положителни практики сред шефовете на всички просветителни институции “, изясни Таня Михайлова.

Коронавирусът и България Туристическият сезон у нас е заплашен поради ковид Първа позитивна проба за COVID-19 във Варна, чака се удостоверение Адвокат: Ваксина за ковид е патентована преди години В битката с ковид: Какъв е приносът на българските учени? Храмовете в Габрово с молебен против ковид Проф. Златко Кълвачев: Пикът на ковид у нас следва Втора градска болница в София става инфекциозна от тази неделя Още двама инфектирани с ковид у нас Министерство на външните работи: Ще помогнем на българите, блокирани на хърватско-сръбската граница Ген. Мутафчийски ще предложи допустимо най-строгите ограничения Шест нови случая на ковид у нас Министерство на външните работи с информация за ограниченията и рестриктивните мерки в 90 страни поради ковид София в изключително състояние (ГАЛЕРИЯ) Полиция ще ескортира директните тирове от пет страни до изхода на остарялата ни Втора жертва на ковид у нас Синдикати и работодатели упорстват за обособен фонд, от който да се изплащат заплати Адвокат Екимджиев: Заповедта с ограниченията на здравния министър е противоконституционна Дончев: Като си купиш 50 кг захар, няма да придобиеш имунитет против ковид Проф. Георги Рачев: Загубите от спада в стопанската система ще са по-страшни от ковид Продължават опашките от тирове на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР