Над 90% от политиките на БСП и Има такъв народ

...
Над 90% от политиките на БСП и Има такъв народ
Коментари Харесай

БСП иска да знае състава на правителството, не може да реши дали да го подкрепи без пленум |

Над 90% от политиките на Българска социалистическа партия и ИТН се припокриват. Бях част от преговорните екипи, от Има Такъв Народ пристигнаха доста готови и обсъдихме елементи. 

Това съобщи Явор Божанков от Българска социалистическа партия по Българска национална телевизия. По думите му Има Такъв Народ са приели доста от целите на социалистите. 

Мандатоносителят видя по какъв начин работим, ние не поискахме министри. Може би ИТН се видях притиснати от Демократична България, откакто те оповестиха имена от служебното държавно управление. Ние можехме да желаяме Янаки Стоилов, Бойко Рашков да останат, само че това взривява договарянията, изясни Божанков. 

Нищо няма да става непременно, добави той. Движение за права и свободи би трябвало да са отвън алената линия, в случай че те са недоволни, това е добър знак, разяснява Божанков. 

Ние желаеме да разберем състава на държавното управление и държим това да стане преди представянето му в зала. Не сме някаква лидерска партия та ръководителят да взема решение на място в Народното събрание, взимаме групови решения и би трябвало да се съберем на Национален съвет, безапелационен бе Божанков. 

Не бихме подкрепили 100% мажоритарен избор, само че не по всички въпроси би трябвало да имаме единодушие, сподели още той. 

Ако Кирил Добрев, Весела Лечева, Георги Гергов желаят оставката на Корнелия Нинова, това е по-скоро мотив тя да не я подава, разяснява вътрешните несъгласия в Българска социалистическа партия Божанков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР