Над 90% от личните лекари имат договори с неотложни помощи,

...
Над 90% от личните лекари имат договори с неотложни помощи,
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров, БЛС: 15-минутен преглед при личен лекар означава седмица чакане за час

" Над 90% от персоналните лекари имат контракти с неотложни помощи, които работят в извънработно време. В медицинските действия сме напълно цифрово. Единственият случай, в който се постанова да има хартия, е когато пациентът би трябвало да удостовери с подписа си, че дадена активност е осъществена ", това сподели пред ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

Според него, в случай че всеки обзор трае минимум 15 минути, каквото е настояването на НЗОК, пациентите ще са принудени да си записват часове за седмица напред.

" Към сегашния миг през кабинета на един персонален доктор, който има приблизително сред 1500 и 2000 пациента, минават 60 - 70 индивида. В грипна зараза минават повече. Ако ги разпределим през 15 минути, незабавно може да си извършите сметката, тъй като работното време на всеки персонален доктор включва и други задължения, освен работа с амбулаторни пациенти, какъв брой индивида ще минат? Ние, лекарите, нямаме нищо срещу да не бъдем толкоз натоварени, само че би трябвало взаимно с тези, които го оферират, да разбираем, че жителите би трябвало да изчакат 6 - 7 дни за час при своя персонален доктор ", разяснява още доктор Маджаров.

По думите му Българският лекарски съюз ще упорства по този начин, както няма предел за профилактичните прегледи, да няма и за диспансерните прегледи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР