Над 90% от катастрофите у нас са резултат от човешка

...
Над 90% от катастрофите у нас са резултат от човешка
Коментари Харесай

Нови мерки за пътната безопасност

Над 90% от злополуките у нас са резултат от човешка неточност. Това демонстрират данни на Института за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките. Техен екип и представители на транспортното министерство оферират нова методика за психотестовете у нас, която да увеличи сигурността на пътя.

За да намалеят случаите на пътя, учените от Българска академия на науките и специалистите от Министерството на превоза оферират да се осъвременят психотестовете. Настоящата методика е призната преди близо 45 години. Според специалисти тя е неефективна, тъй като може да бъде елементарно заучена.
Здравко Аспарухов, " Психологически асортимент " в Автомобилна администрация: Материите от психически проби, които ще се подават във връзка с избран ден или избран район, няма да съответстват с другите, които са на другия завършек на България. Ще има вариативност.
Тестовете би трябвало да са самостоятелни и 3 пъти по-кратки, тъй като сега се изследват излишно доста характерности.
Мина Касабова - психолог: Има въпрос за Дядо Мраз, дали считат, че децата би трябвало да се възпитават да имат вяра в Дядо Мраз.
Този въпрос цели да изследва какъв брой крепко стъпил на земята е лидерът. За да са по-ефективни бъдещите психотестове, Българска академия на науките и транспортното министерство са изготвили и профил на рисковия лидер след изявленията с специалисти, водачи и даже излежаващи присъда. Той не преценява добре персоналните си умения и ситуацията на пътя, използва алкохол и опиати, нападателен е.
Мина Касабова - психолог: Ние живеем в едно доста с напрежение време и преодоляването на личните страсти е извънредно значимо. Сега, обикновено е всеки един да се разгневи, само че не е обикновено да се вадят бухалки, да се преследват, да се вадят оръжия.
Само към 10% от явилите се на психотест отпадат, само че някои от тях не престават да карат. От Българска академия на науките и Министерство на превоза ще бъдат изцяло подготвени с плана си през декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР