Над 90% от хората в България не знаят, че децата

...
Над 90% от хората в България не знаят, че децата
Коментари Харесай

На 90% от хората не знаят до кога децата трябва да се возят в детско столче в кола

Над 90% от хората в България не знаят, че децата би трябвало наложително да се возят в детско столче до момента в който не доближат височина от 150 cm.

Тези данни от национално изследване бяха представени от заместник-председателя на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Анжелина Тотева по време на открит урок по пътна сигурност пред децата от столичното 199 ОУ " Свети Апостол Йоан Богослов ".

Инициативата е част от Втората национална акция, в поддръжка на деца, потърпевши при пътни произшествия и се провежда от Българския червен кръст, с поддръжката на ДАБДП и Пътна полиция.
 Отбелязваме Европейския ден без починали по пътя
Отбелязваме Европейския ден без починали по пътя

421 души са жертвите от началото на годината у нас

По думите на Тотева над 60% от децата потърпевши при пътни произшествия в България, са били пасажери в транспортни средства. Затова съгласно нея е значимо да се организират целенасочени осведомителни акции и хората да имат точна и ясна информация, с цел да обезпечат най-безопасни условия в транспортното средство за своите деца.

В рамките на днешното събитие се организира и викторина с учениците от 199-то ОУ. След това децата получиха и открит урок по какъв начин се пресича безвредно от чиновниците на Пътна полиция. След края му, учениците сложиха детски обувки на пешеходна пътека, с което бе почетена паметта на починалите деца в автомобилни произшествия в България.

Събитието е част от самодейностите в границите на Европейския ден без починали по пътя - 26 септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР