Над 90 000 зрители само за няколко часа събра първият

...
Над 90 000 зрители само за няколко часа събра първият
Коментари Харесай

Габровци отбелязаха 160 г. от обявяването си за град с онлайн карнавал

Над 90 000 фенове единствено за няколко часа събра първият онлайн карнавал , похвалиха се уредниците на Габровския карнавал. Освен това първият карнавал по време на изолираност се излъчваше и по локалното радио, оповестиха от.

Макар и в домовете си, мнозина габровци се маскираха за най-голямото събитие в града си . Вместо обичайното шествие от близо 100 карнавални картини с над 2500 маскирани участници тази година по габровските улици минаха единствено три карнавални платформи , чийто общ маршрут бе 33 километра, което било връх, настояват уредниците.
 Габровският карнавал ще шества по терасите и прозорците
Габровският карнавал ще шества по терасите и прозорците

Общината прикани всички почитатели на карнавала да основат карнавални картини на терасите

Така габровци означиха 160 година от оповестяването на своето населено място за град . 1860 година е знакова за развиването на селището край Янтра. Тогава управляващите вземат решение Габровския регион да се отдели от Велико Търново и да бъде приет за град.

Габровската котка, която тази година остана с опашка поради анулацията на планови интервенции, беше в компанията на артиста Светослав Славчев, който влезе в ролята на лекар Слабчев. Вместо с дезинфектант той пръскаше минувачи и коли със особено лекарство - Антихейтин .

В шоуто участваха илюзиониста Йордан Белев, стендъп комедиантът Калин Кирилов и илюзионистът Венсан Петров , които влязоха в ролята на " преносими водещи ". В живото предаване с поздрави се включиха Дует EXPOSE , рапърът Играта, шоуменът Боби Ваклинов, музикантите от Солбемол, Наско от БГ Радио, Весела Морова, Теди Кацарова, оперната прима Гергана Николаева и други.

От чужбина пристигнаха карнавалистите от побратимения на Габрово белгийски град Аалст, които всякога идват за шествието. Тази година те бяха записали специфична ария за карнавала на български език.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР