Над 90 000 яйца, заразени с фипронил, са иззети от

...
Над 90 000 яйца, заразени с фипронил, са иззети от
Коментари Харесай

Италия иззе над 90 000 яйца с фипронил

Над 90 000 яйца, инфектирани с фипронил, са конфискувани от полицията в Италия, съобщи ДПА. Около 6000 яйца са били открити при производител край Анкона, на Адриатическото крайбрежие, а 85 000 инфектирани яйца са били открити във Витербо, северно от Рим.
Акцията на полицията идва, откакто италианското здравно министерство заяви, че са изследвани 114 проби от яйца, като две са реагирали позитивно на инсектицида. Службата за сигурност на храните към полицията заяви, че проверява повода за болестта.

Може да е инцидентна или да е резултат от нелегално потребление на фипронил в храната на кокошките, уточни ръководителят на службата военачалник Аделмо Луси.

Скандалът със инфектираните с фипронил яйца избухна неотдавна първо в Белгия и Холандия. После стана ясно, че неразрешеният за приложимост при животни за консумация в Европейски Съюз инсектицид е бил употребен за обезпаразитяване в птицеферми. До момента веществото е намерено в 20 страни от Европейски Съюз и отвън него - в Швейцария, Хонконг и Тайван.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР