Над 9,5 млн. лева са заделени за ремонт и нова

...
Над 9,5 млн. лева са заделени за ремонт и нова
Коментари Харесай

Въпреки лимитите, ВМА привлича повече пациенти и няма дългове

Над 9,5 млн. лв. са заделени за ремонт и нова инсталация за централната и на периферните военно-медицински лечебни заведения . Това съобщи шефът на ВМА ген. проф. Венцислав Мутафчийски.

По отношение финансовата част от тази година ВМА няма задължения нито към Българската банка за развиване , нито към доставчиците , похвали се той.

Въпреки лимитите, наложени от НЗОК, имаме по-голям доход от предходната година със 7 млн. лв. . За спомагателни хонорари са отишли 2,2 млн. лв.. Това ще е главната линия за 2019 година - рационализиране въз основата и задоволеност на заплащането.

 ВМА няма задължения, регистрира Мутафчийски
ВМА няма задължения, регистрира Мутафчийски

Над 1 млн. лв. се чака да коства ремонта на операционния блок на болничното заведение

Има намаляваща наклонност към овакантяване на медицински сестри , посочи Мутафчийски за наклонността в болничното заведение по повод огромното текучество на медицински личен състав. Този развой е спрян до 50 души на година , до момента в който към 2014 година броят на напусналите е достигал 200 души.

Предстои доставката на нов ядрено-магнитен резонанс . Нова рентгенова инсталация, както и томография от последно потомство са част от подобряването на системата и изискванията, в които работят експертите.

" Всеки български военнослужещ има право на еднообразно обезпечаване във всички лечебни заведения , по тази причина ВМА насочва старания и в периферните лечебни заведения ", сподели още началникът.

 ВМА отбелязва
ВМА отбелязва " 140 години Военномедицинска работа "

ВМА постоянно взе участие със свои екипи в превъзмогване на рецесии по целия свят

Иновативни за страната интервенции са осъществявани във ВМА, а отделението по травматология резервира водещото си място в страната, означи Мутафчийски.

Очаква се растеж с към 15% на признатите заболели . Над 127 000 прегледа са осъществени за миналата година. С 3000 души повече е приела болничното заведение, като към края на годината са били 32 000 души.

Състоянието на здравното заведение се усъвършенства единствено когато екипът е уверен в концепцията, че ВМА е идея, акцентира Мутафчийски . Той акцентира премията от ЮНЕСКО, с която ВМА е първата болница в класацията с такова отличие.

" Особено сме задоволени, че съидейниците стават от ден на ден ", добави началникът.

На тържествената гала за годишнината от основаването на Военномедицинска академия участва и кметът на София Йорданка Фандъкова . Тя подчертава за модернизацията и изискванията на лекуване. " И най-хубавата инсталация без човешкия капацитет ще остане неизползваема ", безапелационна беше Фандъкова.

Тя пожела от ден на ден младежи, стимулирани и с интерес да станат част от екипа на Академията, както и повече излекувани пациенти .

Знаем, че да служиш на опазването на здравето във ВМА е задача, съобщи зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, който благодари на целия лекарски състав за всеотдайната работа.

 ВМА ревизира готовността си за бедствия и епидемии
ВМА ревизира готовността си за бедствия и епидемии

Демонстрират дейности при засягане от бактериологично или химично замърсяване

По случай 127-годишнината от основаването на Военно-медицинска академия паметникът на милосърдието пред постройката беше окичен с венци . Празникът беше почетен от военни елементи на тържествена гала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР