Над 850 свободни места остават в гимназиите след трето класиране

...
Над 850 свободни места остават в гимназиите след трето класиране
Коментари Харесай

Над 850 свободни места остават в гимназиите след трето класиране

Над 850 свободни места остават в гимназиите след трето класиране от акцията за банкет в профилираните и професионалните гимназии след 7-ми клас. Това заяви Ваня Кастрева, шеф на РУО - София-град, представена от Българска национална телевизия.

По думите за първа година има свободни места във всички мечтани учебни заведения. В 91 немска гимназия в София има три места, в Софийска математическа гимназия има три места, в ТУЕС има едно място.

Според нея това се дължи на обстоятелството, че родителите са имали право да създадат своя онлайн избор да аплайват в разнообразни области.

Когато децата са класирани в две области и те в действителност имат правото да изберат къде да се запишат едното място остава незаето.

При последното директорско класиране, разпоредбите се резервират, като се стремят да има гласност и бистрота, и децата с най-голям бал да бъдат признати. Всички данни и графици би трябвало да бъдат оповестени на уеб страницата на съответното учебно заведение, с цел да могат родителите да го наблюдават, изясни още Ваня Кастрева.

386 са децата, които не са се класирали на трите стадия, само че в този момент имат опция да подадат своите истински заявки в мечтаните учебни заведения.

15 са закритите паралелки до в този момент в професионалните гимназии, като се чака да бъдат още 5.

Директорите могат да одобряват деца за четвърто класиране до 10 септември. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР