Над 850 са свободните места в столичните гимназиии след третото

...
Над 850 са свободните места в столичните гимназиии след третото
Коментари Харесай

Свободни места в гимназиите в София останаха и след третото класиране

Над 850 са свободните места в столичните гимназиии след третото класиране. Места има във всички елитни гимназии. Те ще се разпределят от шефовете на столичните учебни заведения по строги правила. Досега поради липса на възпитаници са закрити 20 паралелки, множеството от тях професионални.

Приключи централизираното класиране за гимназиите и в този момент над 850 места ще бъдат разпределени в четвъртото или по този начин наречено " директорско класиране ".

Изключително рядко се случва след третото класиране да останат свободни места в безусловно всички столични елитни гимназии, в това число Софийската математическа и 91- ва немска.

В СМГ има три свободни места без квоти, в 91-ва немска - три места за момчета, в ТУЕС - едно място без квоти, в 73- то училище- 1 място за момче.

В 164- та испанска има три места, в Първа английска- седем, във Втора- четири и 9- та френска- едно. Причината за толкоз свободни места е, че благодарение на електронната система деца от провинцията аплайваха в столицата, само че в този момент се отписват.
Ваня Кастрева, шеф на РУО-София: Последният случай на евакуиране на документи в 73- то учебно заведение е тъкмо същия. Ученикът е признат и в друга област и даже е бил записан в учебното заведение, само че си изтегля документите.  Над 850 са свободните места в гимназиите след третото класиране Над 850 са свободните места в гимназиите след третото класиране
Приключи централизираната акция за банкет в гимназиите след 7-ми клас. Днес би трябвало да стане ясно какъв брой места останаха свободни след третото класиран...

Сега на ход са шефовете.Те обаче би трябвало да одобряват искащите възпитаници по строги правила, без никакви субективни фактори и по най- висок бал.
Ваня Кастрева, шеф на РУО- София: Балът е определящ, това за което приканвам шефовете на учебни заведения и учебните комисиите дано да бъдат оптимално обществени, оптимално обективни.
За свободните места могат да аплайват и 386 възпитаници, некласирани на никое място до момента.

Класираните пък би трябвало да се отпишат от досегашното си учебно заведение. Ученици по четвърто класиране ще се одобряват до 10 септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР