Над 85 на сто от всички изплатени възнаграждения по граждански

...
Над 85 на сто от всички изплатени възнаграждения по граждански
Коментари Харесай

Почти милион лева: Директорът на „Св. Екатерина“ получил 85% от парите по граждански договори

Над 85 на 100 от всички изплатени хонорари по цивилен контракти в столичната болница " Света Екатерина " са изплатени на шефа. Това заяви Васил Пандов, шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето, цитирайки данни от инспекция.

Проверката обгръща гражданските контракти в интервала от 1 януари 2019 година до 30 април 2022 година, а сумата възлиза на 952 570 лв., уточни Пандов. Тези хонорари са в допълнение към сумите, които шефът получава месечно в размер на над 30 хил.лв., посочи Пандов.

В болничното заведение не е построена настояща система за финансово ръководство и надзор, а за възнагражденията не са избрани индикатори за оценяване на чиновниците, както и критерии за оценка на обособените чиновници, добави Пандов, цитирайки констатации от инспекцията.

Констатирани са и нарушавания, свързани с контракти за целеви средства за финансови разноски за пазаруване на здравно съоръжение, както и при подписване на контракт по оферта, която е изтекла към датата на сключването му. По думите му са открити и нарушавания на контракта за възлагане на ръководство на лечебното заведение, както и на Закона за обществените предприятия и на Закона за публичните поръчки.

За последните 10 години в това лечебно заведение е била осъществявана една инспекция, уточни още Пандов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР