Над 84 хил. тона емисии въглероден диоксид годишно ще бъдат

...
Над 84 хил. тона емисии въглероден диоксид годишно ще бъдат
Коментари Харесай

12 хиляди домакинства получиха безвъзмездно финансиране по проекта Desiree Gas

Над 84 хиляди тона излъчвания въглероден диоксид годишно ще бъдат спестени вследствие на осъществяването на плана „ Мерки за енергийна успеваемост при крайните консуматори на природен газ “ (DESIREE GAS) , финансиран от Международен фонд „ Козлодуй “, оповестиха от Министерството на енергетиката, представени от БГНЕС.

Проектът започва през м. юли 2016 година Неговата цел бе да подтиква битовата газификация , като подкрепи първичната инвестиция за присъединение към газоразпределителната мрежа на към 10 хиляди семейства. В хода на осъществяването му изискванията за бенефициентите бяха доста усъвършенствани – размерът на безвъзмездната помощ бе повишен от 20% на 30% от допустимите разноски , цената за присъединение също се включи към допустимите разноски и средствата по плана бяха увеличени с 1.5 млн. евро. Това разреши в началото поставената цел да бъде преизпълнена и близо 12 хиляди семейства да се възползват от безвъзмездната помощ .



В резултат на дейната работа на газоразпределителните сдружения и на Министерството на енергетиката, както и покачвания интерес от страна на потребителите, средствата по плана в размер на 11.5 млн. евро са изчерпани . Нови заявки за присъединение ще се одобряват до 21 февруари 2020 година в това число, а подадените такива през последните дни ще бъдат обсъждани по реда на постъпването им до цялостното привършване на финансовия запас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР