Над 8000 лица ще бъдат обучени със средства на държавния

...
Над 8000 лица ще бъдат обучени със средства на държавния
Коментари Харесай

Министър Петков: Над 8000 ще придобият нова професия със средства от държавния бюджет

Над 8000 лица ще бъдат подготвени със средства на държавния бюджет през 2019 година в нови професионални компетентности по поръчка на работодателя. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков при разкриване на кръгла маса за дуалното и професионалното обучение „ Знам, мога, богат съм и благополучен “ в Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “.

Министерството на труда и обществената политика се стреми да отговори на прогнозите за търсене и предложение на фрагменти на пазара на труда и да улесни избора за професионална реализация. Изискванията към уменията на работната мощ непрестанно нарастват и по тази причина е нужно образованието и образованието да не завършват с напускането на университета, а да не престават през целия живот, уточни министър Петков.

За задачата министерството създава уеб основана осведомителна система, посредством която всеки ще може да направи информация по авансово заложени критерии каква е реализацията и междинната работна заплата за съответна икономическа активност, група специалности, степен на обучение. Прогнозите на МТСП за пазара на труда до 2032 година демонстрират, че се чака да има дефицит на фрагменти със приблизително професионално обучение.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР