Над 8000 души се събраха в карловското село Ведраре, където

...
Над 8000 души се събраха в карловското село Ведраре, където
Коментари Харесай

Авджийска фиеста край Карлово! Въоръжени мъже и жени нахраниха президент с тежки мезета

Над 8000 души се събраха в карловското село Ведраре, където се организира 120-ият събора на Ловно-рибарското сдружение в България. Смели мъже с пушки и красиви дами, също с оръжие, описаха пред БЛИЦ, че когато покоряват планината, се усещат свободни по сърце и по дух.

Сред формалните посетители беше и президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов, който подвигна наздравица със остарели приятели от карловските ловни дружинки. Бившият държавен глава беше приветстван от доста свои сътрудници и почерпен с типичния карловски мискет и дебели мезета.

Чевермета от телета и агнета се въртяха от 5 ч. сутринта, а башмайстори описаха пред БЛИЦ, че тънкостта на вкусното ястия е в бавното печене на слаб огън. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов, който също е авджия, също поздрави множеството. Сред гостите бе видян и шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, който от дълги години е ловджия.

Любителите на лова се похвалиха, че членовете на сдруженията в цялата страна са над 100 000. Те се оплакаха, че главният им проблем са бракониерите.

Ловната фиеста продължава с осъществявания на Володя Стоянов, на фолклорни ансамбли и на духовия оркестър на 61-а Стрямска бригада в Карлово.















Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР