Над 800 пакета с трайни храни, купени и опаковани от

...
Над 800 пакета с трайни храни, купени и опаковани от
Коментари Харесай

Над 800 пакета с храни ще раздадат днес доброволци в повече от 40 кюстендилски села

Над 800 пакета с трайни храни, купени и опаковани от доброволци, ще бъдат раздадени през днешния ден в Кюстендил и към 40 села в общината. Акцията е на младежи от Кюстендил, които всяка година се сплотяват към самодейността "Подари Коледна вечеря на пенсионер в потребност ".

Хранителните пакети са предопределени за хора с ниски приходи, посочени със съдействието на службата за обществено подкрепяне, БЧК и кметовете на селата в общината. Акцията е почнала преди месец, а през днешния ден и на следващия ден доброволците сами ще занесат храните до домовете на възрастните хора.

"Кампанията се прави за пета поредна година, а през тази е най-мащабната досега. Включиха се повече хора, освен от Кюстендил, само че и от други градове в страната. Събрахме повече средства, с които ще зарадваме над 800 небогати възрастни хора ", сподели един от участниците в акцията - Георги Младенов.

"Жалко е, когато възрастни хора, печелили парите си с почтен труд през целия си живот, в този момент не могат да си разрешат даже една празнична вечеря. Затова го вършим ", прибавиха участници в самодейността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР