Над 800 милиона души ще загубят работата си до 2030

...
Над 800 милиона души ще загубят работата си до 2030
Коментари Харесай

800 милиона души ще загубят работата си до 2030 г. заради роботи

Над 800 милиона души ще изгубят работата си до 2030 година, тъй като трудът им ще се прави от роботи. Това сочи отчет на американската консултантска компания „ McKinsey Global Institute “.

Експерти от организацията са провели изследване в 46 страни и са разгледали над 800 позиции в разнообразни браншове на стопанската система. Според анализите им след 12 години всеки трети човек в богатите страни като Германия и Съединените Щати ще бъде сменен от робот в работата си. Глобално автоматизацията ще засегне всеки пети чиновник. Машинните оператори и служащите в хранителната промишленост ще бъдат най-често заменяни от роботи.

По-бедните страни, които отделят малко средства за просвета и вложения в автоматизацията, ще бъдат наранени по-малко, безапелационни са специалистите. Индия ще бъде относително в страни от международния взрив на роботите. Един на всеки 10 индийци ще загуби работата си поради развиването на технологиите.

Имотните брокери, асистент юристите, счетоводителите и част от офисните чиновници ще бъдат изключително уязвими в света на всеобщата роботизация.

Позиции, които изискват дарба за бърза реакция и работа с хора като лекари, юристи, учители и бармани съгласно консултанската компания ще се запазят съвсем на 100%. Специализирана нископлатена работа като градинарство, водопроводни услуги и грижа за деца също ще бъдат малко наранени от навлизането на роботи в всекидневието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР