Над 800 000 лева ще получат през тази учебна година

...
Над 800 000 лева ще получат през тази учебна година
Коментари Харесай

МОН отпуска над 800 000 лв. за иновации в детските градини

Над 800 000 лв. ще получат през тази образователна година детските градини за нововъведения по Националната стратегия „ Хубаво е в детската градина ”. С решение на министъра на образованието науката проф. Галин Цоков бюджетът на програмата е повишен двойно, с цел да се поддържат повече детски градини, оповестяват от МОН.

Основната цел на програмата е да бъде обезпечена целенасочена поддръжка за използване на креативен и новаторски решения на работещите учители, които търсят и реализират смяна за интензивно взаимоотношение с участниците в просветителния развой. През тази година в нея ще бъдат обхванати над 20 000 деца от 206 детски градини, в които работят 1277 учители.

Детските градини ще получат средства за създаване на съвременна среда и за осъществяване на педагогичен практики в градините и отвън тях, както и за поощряване на двигателната интензивност на децата. Подкрепени са планове за социално-емоционалното развиване на децата посредством занимания в региона на изобразителното изкуство, музиката и физическата просвета.

Програмата се извършва за втора поредна година, като ползата към нея от детските градини се усилва от ден на ден. По тази причина и бюджетът е повишен и към утвърдените от държавното управление 400 хиляди лева се обезпечават от бюджета на МОН още толкоз, с цел да се обзет повече планове и да се насърчи интереса за нововъведения в предучилищното обучение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР