Над 800 000 души демонстрираха срещу френския президент Еманюел Макрон,

...
Над 800 000 души демонстрираха срещу френския президент Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Общата стачка във Франция отправя предизвикателство към амбиции на Макрон за промени

Над 800 000 души демонстрираха против френския президент Еманюел Макрон, ядосани от проекта му за промени в пенсионната система, написа " Гардиън ". Стачки на служащите от транспортния бранш на процедура сковаха цялата страна, оповестява английският вестник. Очаква се митингите да продължат и през идващите дни, а синдикатите са непреклонни, заявявайки, че пенсионната промяна на президента ще принуди милиони хора да работят по-дълго и да получават по-ниски пенсии.

" Национална стачка във Франция - напрежението нараства ", гласи заглавието на " Индипендънт ". Демонстрациите против предлагането на френския президент за пенсиите и другите му стопански промени. са невиждани, написа вестникът, като акцентира, че нито един сегмент от обществото не е останал непокътнат от протестната вълна. Националната стачка е удар против Макрон, само че той ясно демонстрира, че няма да отстъпи, добавя " Индипендънт ".

Според " Дейли телеграф " моментът е основен за ръководството на Макрон. Френският президент е на тръни още откогато стартира протестът на " жълтите жилетки ", а тази събота следва ново тестване за президента - " жилетките " възнамеряват нова вълна от демонстрации и се надяват и синдикалистите да се причислят към тях. Вестникът цитира отзиви на анализатори, съгласно които фактът, че се провеждат стачки против промяна, чиито елементи даже още не са оповестени, приказва за това какъв брой изнервено е френското общество.

Айфеловата кула през вчерашния ден остана затворена, лечебните заведения останаха без личен състав, анулирани бяха влакове и полети, а ежедневният живот в Париж на процедура беше неподвижен, написа " Вашингтон пост ". Прогнозираната от доста коментатори историческа готовност обаче не се състоя, счита американският вестник, като припомня за съпоставяне, че след атентата против " Шарли ебдо " през януари 2015 година единствено в Париж на проява излязоха над един милион души.

Общата стачка във Франция насочва предизвикателство към най-новите упоритости на Макрон за промени, написа " Ню Йорк таймс ", представен от Българска телеграфна агенция. Президентът желае да съчетае комплекс от 42 разнообразни пенсионни схеми в единна държавна система, само че това плаши сънародниците му, а персоналният му жанр на ръководство нервира мнозина, акцентира изданието.

Републиката към този момент не върви напред, написа " Франкфуртер алгемайне цайтунг " в заглавие - игра на думи с името на партията на Макрон " Република, напред ". В разногласието за пенсиите стачкуващите на процедура сковаха Франция. Не на всички места митингите останаха мирни. Това е битка против неразбираеми планове на държавното управление, отбелязва немският вестник.

" Файненшъл таймс " отбелязва, че Макрон се е сблъскал с най-голямата от 1995 година насам стачка в обществения бранш, а " Уолстрийт джърнъл " дефинира митингите като тест за решимостта на Макрон да модернизира френската стопанска система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР